Γυναικολογικές χειρουργικές επεμβάσεις

Λαπαροσκόπηση
Η χειρουργική αυτή επέμβαση δίνει τη δυνατότητα να εξεταστεί προσεκτικά η πύελος ώστε να διαγνωστεί ή να αποκλειστεί η παρουσία ενδομητρίωσης, συμφύσεων ή άλλων προβλημάτων που μπορεί να ευθύνονται για την υπογονιμότητα. Η επέμβαση απαιτεί γενική αναισθησία και η ασθενής θα πρέπει να συνοδεύεται κατά την έξοδό της από την κλινική. Μετά το πέρας της διαδικασίας μπορεί η ασθενής να αισθανθεί μια μικρή σωματική δυσφορία που όμως είναι φυσιολογική και αναμενόμενη.

Εικόνα λαπαροσκόπησης:

Υστεροσκόπηση
Η υστεροσκόπηση είναι η διαδικασία κατά την οποία εξετάζεται το εσωτερικό της μήτρας. Μπορεί να είναι διαγνωστική ή επεμβατική. Η υστεροσκόπηση είναι μέθοδος ελάχιστα τραυματική και απαραίτητη για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων του εσωτερικού τμήματος της μήτρας.
Με την διαγνωστική υστεροσκόπηση παρέχεται η δυνατότητα ελέγχου του τραχήλου για πολύποδες, συμφύσεις ή κακοήθεια, και της κοιλότητας της μήτρας για ύπαρξη διαφράγματος, συμφύσεων, ανωμαλιών διάπλασης της μήτρας, ινομυωμάτων, πολυπόδων, υπερπλασίας και κακοήθειας. Η εξέταση διαρκεί λίγα λεπτά και δεν απαιτείται νοσηλεία.
Επεμβατική Υστεροσκόπηση είναι η χειρουργική μέθοδος που χρησιμοποιείται για αφαίρεση πολύποδων, λύση συμφύσεων, διόρθωση διαφράγματος μήτρας και αφαίρεση ινομυωμάτων. Η ασθενής συνήθως δεν χρειάζεται να παραμείνει στην κλινική μετά την διαδικασία.

Εικόνα υστεροσκόπησης:

MSRM

Copyright 2023© irismed - All Rights Reserved Developed by